FAQ

Waarom is het verstandig om de verkoop samen te doen met mijn financieel adviseur?
Jouw adviseur kent je financiële situatie het beste. Hij kan jou het beste adviseren over je huidige hypotheek en je nieuwe hypotheek. Daartussen zit de woning. Door de verkoop samen met je adviseur te doen weet je op elk gewenst moment waar je financieel aan toe bent. Dit is vooral handig bij de start van het verkoopproces (kan ik verder met deze waarde?) en bij het onderhandelen (als ik dit bod nu accepteer, wat betekent dat voor mijn situatie?).

Wordt een bieding altijd overlegd?
Ja! Het is jouw huis en elke bieding wordt voorgelegd. Samen bepalen we dan te nemen stappen. Immospot wijst nooit eigenhandig een bieding af.

Immospot laat alle koopaktes digitaal ondertekenen, waarom is dat?
Een, op de juiste manier, digitaal ondertekende akte heeft dezelfde juridische waarde als een handtekening op papier. Immospot beschikt over software die voldoet aan alle wettelijke eisen om een digitale handtekening rechtsgeldig te maken. Immospot werkt landelijk en er zit veel tijdwinst in om op deze manier te ondertekenen. En er kunnen geen parafen of handtekeningen worden vergeten. Een geprinte en vervolgens getekende en ingescande koopakte is bijvoorbeeld niet rechtsgeldig.

Is de getaxeerde waarde ook de waarde waarvoor ik moet verkopen?
Nee, Immospot heeft een waardebeeld van je woning nodig, opgesteld door een gecertificeerde makelaar. Dit is een vereiste van de NVM. Het gaat om een minimale waarde. Daarbij bepalen we in overleg de vraagprijs. Je moet je wel afvragen, als er een groot verschil zit tussen waardverklaring van de taxateur en je eigen beleving, of het verstandig is om de verkoop door te zetten? Zowel jij als verkoper en Immospot hebben niks aan een woning die te koop staat waar niks gebeurt.

Waarom moet ik € 500,-- vooruit betalen?
Immospot maakt externe kosten om je woning aangemeld te krijgen op Funda, zoals de kosten voor de fotograaf, de taxateur maar ook de publicatie op Funda zelf. Deze kosten worden ook op voorhand aan ons door berekend.

Wanneer moet ik het restant bedrag betalen?
Als je woning is verkocht, sturen wij de nota met het te betalen restantbedrag naar de notaris. Deze komt op de nota van afrekening en wordt door de notaris aan ons voldaan na het passeren van je woning.

Als de waarde lager is dan ik zelf ingeschat heb, ben ik dan de € 500,-- opstartkosten kwijt?
Nee, in dat geval berekenen wij alleen de werkelijk gemaakte kosten. In de meeste gevallen zullen dit dus de kosten voor de taxateur zijn à € 150,--. Hiervoor ontvang je dan een factuur. Indien je de opstartkosten al betaald hebt, krijg je het restant teruggestort.

Hoe zit het met de aansprakelijkheid?
Immospot is de makelaar die je woning verkoopt en draagt ook de aansprakelijkheid van de dienstverlening. Daartoe sluiten wij één op één een opdracht tot dienstverlening met de verkoper. Immospot is aangesloten bij de NVM en wij werken conform voorwaarden van de NVM. De aanmelding, de informatievoorziening, de onderhandelingen en de afhandelingen van het dossier worden allemaal gedaan door Immospot. De bezichtigingen zijn uitgesloten van onze dienstverlening.

Is het verstandig om mijn adviseur de bezichtigingen te laten doen?
Ja, wij vinden van wel! Jouw adviseur kent je situatie het beste. Daarbij kan hij bij een potentiele koper veel beter de financiële haalbaarheid inschatten en ook de financiële vragen ter plekke beter beantwoorden, wat in jouw voordeel is. Voorafgaand aan de bezichtigingen ontvangen de kijkers van ons alle relevante informatie over de woning zelf.

Wat als mijn adviseur niet kan of wil bezichtigen, kan ik dan geen gebruik maken van Immospot?
Jawel, in dat geval sturen wij een afgevaardigde die de bezichtigingen kan doen!

Mag ik de bezichtigingen ook zelf doen?
Ja, dat mag. Je krijgt dan van ons een korting op het totaalbedrag.

Kan ik ook zelf foto’s aanleveren?
Liever niet! Foto’s zijn het belangrijkste element in de presentatie en deze moeten dus goed zijn. De fotografen waar wij meewerken bieden de kwaliteit die wij wensen.

Is het verstandig om extra diensten af te nemen?
Hoe meer diensten jij (en Immospot) afnemen van Funda, hoe hoger woning je woning komt te staan in de zoekresultaten. Daarbij krijgen mensen een nog beter beeld van je woning.

Waarom wordt de woning conform de NEN-norm gemeten en wat is NEN?
NEN staat voor NEderlandse Norm en regelt de normalisering van veel processen en afspraken in willekeurige branches, aangeduid met cijfers.

Je woning wordt gemeten conform de NEN-2580, de meetinstructie gebruiksoppervlakte woningen NVM, VastgoedPro, VBO, Vereniging van Nederlandse Gemeenten en de Waarderingskamer, versiedatum januari 2013. De meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte.

Wat als ik een klacht heb?
Het kan altijd voorkomen dat er iets niet goed gaat. Het is altijd onze intentie om zaken op te lossen naar ieders tevredenheid. Als je een klacht hebt over de woningverkoopdienst van Immospot dan kan je dat bij ons melden via info@immospot.nl. Komen we er niet uit, dan kan je ook een klachtenprocedure starten bij de NVM (www.nvm.nl of bij de geschillencommissie (www.geschillencommissie.nl). Uitkomsten worden door Immospot gerespecteerd.
Heb je een andere vraag, stel deze gerust via info@immospot.nl of bel met 088 0707 150

Contact
[]
1 Step 1

Contact opnemen

T: 088 07 07 150 (lokaal tarief)
E: info@immospot.nl


Bel mij terug
Achternaamyour full name
Telefoonyour full name
Previous
Next

De Immospot gedachte

De gedachte dat een woning een financieel product is, vormt de basisgedachte van Immospot. Immers 9 van de 10 woningen worden verkocht en gekocht met een hypothecaire geldlening. Om te besluiten dat je wilt verhuizen of dat je een woning leuk vindt, heb je geen advies of adviseur nodig, dit zijn persoonlijke overwegingen. Waar je wel goed advies bij kunt gebruiken is hoe je dit vervolgens dan financieel kunt realiseren. Jouw adviseur helpt je hierbij en geeft je gedegen advies over je huidige hypotheek en/of een nieuwe hypotheek. Immospot heeft daar een transparante en overzichtelijke verkoopdienst voor ontwikkeld die volledig aansluit bij de te nemen financiële stappen. Immospot kent alle facetten van de woningmarkt en weet hoe je een woning moet verkopen. Je fiancieel adviseur kent je financiële mogelijkheden. Samen vormen we dan ook een sterk team.

Eén aanspreekpunt

Immospot is de eerste woningverkoopdienst die volledig samenwerkt met jouw eigen financieel adviseur, zonder dat je een externe makelaar hoeft in te schakelen. Jouw adviseur blijft je contactpersoon en aanspreekpunt, terwijl Immospot de verkoop van je woning regelt in 7 stappen. Je hebt dus één aanspreekpunt voor zowel je hypotheek als de verkoop van je woning. Hoe makkelijk is dat! Dit alles tegen een vaste prijs, zonder verrassingen achteraf.

Innovatie in woningmarkt

Immospot staat voor de verdere innovatie in de woningmarkt. Op korte termijn lanceert Immospot ook de woning aankoopdienst, eveneens in samenwerking met je financieel adviseur. Maar we gaan verder; Immospot gaat er voor zorgen dat de verkoop en aankoop van een woning een ‘one stop shop’ wordt, voor zowel verkoper als koper. Alles onder één dak en in no­time geregeld.

Het Immospot netwerk

Immospot heeft meer dan 130 onafhankelijke financieel adviseurs aangesloten, verdeeld over het hele land. Al deze adviseurs zijn AFM (Autoriteiten Financiële Markten) gecertificeerd. Daarnaast heeft Immospot landelijk afspraken met met andere woningmarkt partijen, zoals; notarissen, taxateurs en bouwtechnische keurders. Immospot zelf is aangesloten bij de NVM (Nederlandse Verenging van Makelaars) en is kwaliteit gewaarborgt.

Ontstaan van Immospot

Immospot is in 2013 ontstaan vanuit Boogerman Makelaars, een verkoop en verhuur makelaar uit Dordrecht. De dienstverlening is in eerste instantie in de makt gezet onder de naam Boogerman Business Partners. Omdat dienstverleningen wezenlijk anders is dan een ‘normale verkoopdienst’ en de groei fors toenam, was er behoefte aan een eigen identiteit en zelfstandigheid om de dienstverlening verder te kunnen uitbouwen. Dit is dus Immospot geworden. Inmiddels draait Immospot helemaal als zelfstandig bedrijf.

Award

Immospot dingt in 2016 mee naar de “Makelaar van het jaar Award” welke wordt toegekend door een vakjury. De bekendmaking voor deze award is eind november. Heb je nog vragen over Immospot of wil je meer weten? Neem dan contact met ons op. info@immospot.nl of op +31 (0) 88­0707150